AJTÓ - ABLAKSZIGETELÉS
THERMO ÜVEGEZÉS

Fából készült kapcsolt gerébtokos ablakok, erkélyajtók:

  • Thermo üvegezése
  • Svéd nútmarásos szigetelése
  • Zár, kilincs felújítása
  • Beázás elleni vízvető felszerelése
  • Hő és hangszigetelése
  • Teljeskörű felújítása
Gróf Andrássy Tárgyaló Teremben és az egész Külgazdasági És Külügyminisztériumban thermo üvegeztük a régi gerébtokos műemlék ablakokat, ajtókat.

A régi kapcsolt gerébtokos ablakok  és ajtók 1840 – 1980-as években készültek. A 40-120 éves kapcsolt gerébtokos ablakok különleges ismertető jele az, hogy külső-belső dupla szárnyasak. 

Az alsó részen két magasabb szárny található, amelyek középen ketté nyílnak. Felettük pedig két kisebb vagy egy szögletes, íves szárny található.
A Varga Faipar saját felújítási technológiájával megőrizhetjük ezeket a műemlék, örökség védett ablakokat, eredeti formájukat.

Regi ablak szárnyba beépített új thermo üveg miatt, jobb lesz a hő és hang szigetelés mert:

A régi 120 éves kapcsolt gerébtokos ablakok eredeti 3 mm vékony 1 rétegű üvegéhez képest az Új argon gázzal töltött, low-e bevonatos, 2 rétegű, 24 mm vastag thermo üveg jelentős javulást hoz az ablak hang- és hőszigetelés terén.

Az üveg vastagsága, az argon gáz és a low-e bevonat kombinációja maximalizálja az ablakok hang és hőszigetelését. 

-Hőszigetelés: 

A 24 mm vastag thermo üvegek még hatékonyabb hőszigetelést biztosítanak az épületben.

Az argon gáz réteg és a low-e bevonat csökkenti a hőátbocsátást, ami azt jelenti, hogy kevesebb hő szivárog ki télen és kevesebb hő jut be nyáron az ablakokon keresztül. Ez a hatékony hőszigetelés javítja az épület energiatakarékosságát és csökkenti a fűtési és hűtési költségeket védi a környezetet.

-Hangszigetelés:

A 24 mm vastag thermo üveg jobb hangszigetelést nyújt, mint a vékonyabb, hagyományos 3mm üvegek. Az új thermo üvegek közötti argon gáz réteg tovább csökkenti a hang terjedését mert gáz sűrűbb mint a levegő és elnyeli a hanghullámokat, ami javítja a zajszigetelést. Ha az előző ablakok egyszerű üvegekkel rendelkeztek, akkor az új thermo üvegek jelentősen csökkenthetik a külső zaj behatolását az épületbe, így kellemesebb, konfortosabb környezetet teremtve az otthonban vagy az irodában.

Fontos megjegyezni, hogy az ablakok hang- és hőszigetelése nem csak az üveg vastagságától, az argon gáztól és a low-e bevonattól függ, hanem az ablakkeret tömítésétől, szigetelésétől ezért végzünk Utólagos Svéd nútmarásos szigetelést a régi gerébtokos ablakoknál.

Penészedés ellen a svéd szigetelés a megoldás: 

A svéd. nútmarásos szigeteléssel szerelt gerébtokos ablakok és ajtók jobban ellenállnak az időjárási hatásoknak és a páratartalom ingadozásainak, így csökkentik az esetleges penész vagy lakáspenész kialakulásának kockázatát. Ezzel együtt javul a lakás levegőminősége, ami az egészségesebb és komfortosabb életteret eredményez.

Az említett szigetelési technológiák beépítése, használata egyértelműen javítani fogják az ablakok teljesítményét a hang- és hőszigetelés terén.

Mi a módszerünk technológiánk arra, hogy a külső és belső szárnyakba új thermo üvegeket építsünk be?

Kifejlesztettünk egy speciális Varga Faipar fa léces rögzítésű  technológiát új esővízvető illesztéssel Az új thermo üvegek hang és  hőszigetelő érték tanúsítvánnyal rendelkeznek THERMO ÜVEG szerkezeti összetételére vonatkozó leírás:

24 mm vastag: 4 mm float üveg – 16 mm távtartó ARG argon gáz – 4 mm LOW-E lágyfém bevonatos üveg.
Hőmegtartási értéke: K, Ug = 1.0 W/m2K
Hangszigetelés értéke: 35 dB

A mi Varga Faipar technológiánkkal az új thermo üveg és üveg szegező csomó mentes borovi, vörös fenyő léc miatt nem lesz kisebb az üveg felület, tehát megmarad az otthona fényessége és megmarad az ablak eredeti jellege és formàja. Az osztott vagy íves üvegezésű szárnyaknál megmarad minden eredeti osztás így a szép régi míves jelleg is de modernebb és jobb lesz a hő és hangszigetelése. A módszer, amit alkalmazunk, hogy a külső  vagy belső  szárnyakat svéd nútmarásos technológiával huzatmentessé szigeteljük. Ennek köszönhetően a hideg levegő nem tud bejutni a lakásba, és a fűtött szoba hője bent marad az otthonában. Emellett lehetőség van hő- és hangszigetelő thermo üveg beépítésére is, amely segít korszerűsíteni az ablakokat. És ami a legjobb, hogy bármilyen régi fa ablakba be tudjuk építeni ezeket a szigetelés rendszereket. 

Amikor az ablakokat korszerűsítjük, új, modern thermo üveget építünk be a régi keretbe. Ehhez speciális fa léces technikát alkalmazunk. 

Az új üvegfogató léchez borovi fenyőt vagy tölgyfát használunk, amelyek csomómentesek. Ezáltal a régi ablakszárny is vastagabb és erősebb lesz, mivel a fa merevítést biztosít. Így a 24 mm vastag új thermo üveg is kényelmesen elfér a szerkezetben.

Kapcsolt gerébtokos ablakok szigetelésének javításnak themro üvegezésének műszaki leírása és technológiai menete.

1. Első lépésként az eredeti régi szárnyakba új thermo üveget építünk be. Ez javítja a hő- és hangszigetelést.
2. A külső szárnyak esetében svéd nútmarásos szigetelést alkalmazunk. Ez kiválóan zárja el a huzatot és megakadályozza a hideg levegő bejutását.
3. A következő lépésben beállítjuk és passzintjuk a külső és belső szárnyakat. Ez biztosítja, hogy könnyedén nyithatóak és zárhatóak legyenek.
4. Szükség esetén javítást végzünk a külső és belső szárnyakon, a záron és a kilincsen. Ez biztosítja a megfelelő működést.
5. Részletes figyelmet szentelünk az ablakpárkány és a bádog javításának, valamint az esővíz elvezetésének kialakításának. Ez megakadályozza a nedvesség bejutását és károsodást.
6. Az ablaktok szigetelését mély befúrásos dagadó hab technológiával végezzük. Ez a módszer biztosítja a körben teljes tok szigetelését.
7. A redőnytok szigeteléséhez XPS habtáblát használunk vastagításként, valamint perem hézag szigetelést alkalmazunk. Ez növeli a redőnytok szigetelésének hatékonyságát.
8. Végül mindent elvégzünk, ami a megfelelő működéshez és szigeteléshez szükséges. Ez magában foglalja az összes szükséges javítást és beállítást.

Ezek az intézkedések garantálják, hogy a kapcsolt gerébtokos ablakok optimális hő- és hangszigeteléssel rendelkezzenek, valamint megfelelően működjenek.

 

Asztalos szakértelemmel vállaljuk a zárcserét és zárjavítást thermo üvegezést szigetelést.

A régi zárak egyszerű mechanizmussal és alkatrészekkel, működnek: A Kapcsolt gerébtokos ablakokat erkélyajtókat 4 db típus zárakkal és réz kilincsekkel szerelték az 1800 és 1900-as években:

TOLÓ RÚDAS ABLAKZÁR: Alul és felül két rúd tolódik a tokon található zárfogadóba vagy fém lyukba. plusz: a két ablakszárny közötti zár.

FORGÓ RÚDAS KAMPÓS ABLAK ZÁR: Alul és felül egy íves kampó formájú zár fordul be tokon található fém zárfogadóba plusz: a két ablak szárny közötti kis retesz zár.

FÉL FORDÍTÓ ABLAKZÁR: Kis méretű réz kilincs elfordításával zárnyelv csukódik a tokon rögzített zárfogadóba fém lemezbe.

KÚLCSOS ERKÉLY AJTÓZÁR: Kulcsos és rugós nyelv működtetésű kilincses zár.

KÖZÉP FELNYÍLÓ ERKÉLY AJTÓ FIXÁLÓ ZÁR: A két szárnyas erkély ajtó bal oldalát rögzítő fém retesz.

Svéd nútmarásos technikával a kűlső szárnyak falcát huzat mentessé tesszük.

A hideg levegő nem tud bejutni a lakásba és fűtött szoba hője benn marad az otthonában. Hő és hang szigetelő thermo üveg beépítés, korszerűsítés. Bármilyen régi fa ablakba be tudjuk építeni.

A RÉGI ABLAKBA :– Argon gáz töltésű, Low-e bevonatos termo üveg pl: 4Low-e – 16 Argon – 4 float Ug=0,9

ÚJ MODERN THERMO ÜVEGET A RÉGI KERETBE ÉPÍTJÜK BE, SPECIÁLIS FA LÉCES TECHNIKÁVAL.AZ ÚJ ÜVEGFOGATÒ LÉCHEZ BOROVI FENYŐ VAGY TÖLGYFA HOSZTOLDOTT CSOMÓMENTES FÁT HASZNÁLUNK. NORVÉG ZOMÁNC FESTÉKKEL VAGY LAZURRAL LEFESTJÜK, MÁZOLJUK.

A RÉGI ABLAKSZÀRNY VASTAGABB ERŐSEBB LESZ A FA MEREVÌTÉS MIATT ÌGY BELEFÉR AZ ÚJ 24MM THERMO ÜVEG.

Hívjon bizalommal:

06 30 873 85 47

MÁR A 15 ÉVES ASZTALOS SZAKMAI GYAKORLAT ALATT TÖBB SZÁZ ELÉGEDETT MEGRENDELŐNK VAN. VARGA FAIPAR SZÁMÁRA AZ A LÉNYEG, HOGY JÓ MUNKÁT VÉGEZZEN ÖNNÉL IS, MERT CSAK AKKOR AJÁNL TOVÁBB A SZOMSZÉDNAK VAGY ROKONOKNAK.

EGY JÓ ASZTALOS MESTERNÉL EGYIK MUNKA A MÁSIKAT HOZZA.