AJTÓ - ABLAKSZIGETELÉS
THERMO ÜVEGEZÉS

A képen látható hogy, Új argongázos. LOW-E bevonatos thermo üveg a régi kölső szárnyakba építve eredeti réz kilincsek felpolírozva. Az üveg felület és a beáramló fény nem lesz kisebb a mi technológiánkkal a képen a külső  szárnyban latszik a thermo üveg fém 16mm távtartója ami kérhető melegperemes fehér színű távtartóval ami teljesen beleolvad a fehér ablakba.

Fából készült kapcsolt gerébtokos ablakok, erkélyajtók:

 • Thermo üvegezése
 • Svéd nútmarásos szigetelése
 • Zár, kilincs felújítása
 • Beázás elleni vízvető felszerelése
 • Hő és hangszigetelése

Télen nyáron vállaljuk az ajtó és ablakszigetelést. 

Varga Faipar rendszerünkkel a hidegben is be tudjuk építeni a thermo üveget mert a helyszínen lemérjük az új thermo üvegek méretét és csak akkor visszük el az üvegezendő szárnyakat 2 napra mikor beérkezett a kamion a thermo üveggel. Jó időben tavasszal, nyáron ősszel 2-3 hétre visszük mert akkor a műhelyben mérjük le az üvegeket és várjuk a kb egy hetes thermo üveg gyártási időt.

Regi ablak szárnyba beépített új thermo üveg miatt, jobb lesz a hő és hang szigetelés mert:

A régi 120 éves kapcsolt gerébtokos ablakok eredeti 3 mm vékony 1 rétegű üvegéhez képest az Új argon gázzal töltött, low-e bevonatos, 2 rétegű, 24 mm vastag thermo üveg jelentős javulást hoz az ablak hang- és hőszigetelés terén.

Az üveg vastagsága, az argon gáz és a low-e bevonat kombinációja maximalizálja az ablakok hang és hőszigetelését. 

-Hőszigetelés: 

A 24 mm vastag thermo üvegek még hatékonyabb hőszigetelést biztosítanak az épületben.

Az argon gáz réteg és a low-e bevonat csökkenti a hőátbocsátást, ami azt jelenti, hogy kevesebb hő szivárog ki télen és kevesebb hő jut be nyáron az ablakokon keresztül. Ez a hatékony hőszigetelés javítja az épület energiatakarékosságát és csökkenti a fűtési és hűtési költségeket védi a környezetet.

-Hangszigetelés:

A 24 mm vastag thermo üveg jobb hangszigetelést nyújt, mint a vékonyabb, hagyományos 3mm üvegek. Az új thermo üvegek közötti argon gáz réteg tovább csökkenti a hang terjedését mert gáz sűrűbb mint a levegő és elnyeli a hanghullámokat, ami javítja a zajszigetelést. Ha az előző ablakok egyszerű üvegekkel rendelkeztek, akkor az új thermo üvegek jelentősen csökkenthetik a külső zaj behatolását az épületbe, így kellemesebb, konfortosabb környezetet teremtve az otthonban vagy az irodában.

Fontos megjegyezni, hogy az ablakok hang- és hőszigetelése nem csak az üveg vastagságától, az argon gáztól és a low-e bevonattól függ, hanem az ablakkeret tömítésétől, szigetelésétől ezért végzünk Utólagos Svéd nútmarásos szigetelést a régi gerébtokos ablakoknál.

Penészedés ellen a svéd szigetelés a megoldás: 

A svéd. nútmarásos szigeteléssel szerelt gerébtokos ablakok és ajtók jobban ellenállnak az időjárási hatásoknak és a páratartalom ingadozásainak, így csökkentik az esetleges penész vagy lakáspenész kialakulásának kockázatát. Ezzel együtt javul a lakás levegőminősége, ami az egészségesebb és komfortosabb életteret eredményez.

Az említett szigetelési technológiák beépítése, használata egyértelműen javítani fogják az ablakok teljesítményét a hang- és hőszigetelés terén.

Mi a módszerünk technológiánk arra, hogy a külső és belső szárnyakba új thermo üvegeket építsünk be?

Kifejlesztettünk egy speciális Varga Faipar fa léces rögzítésű  technológiát új esővízvető illesztéssel Az új thermo üvegek hang és  hőszigetelő érték tanúsítvánnyal rendelkeznek THERMO ÜVEG szerkezeti összetételére vonatkozó leírás:

24 mm vastag: 4 mm float üveg – 16 mm távtartó ARG argon gáz – 4 mm LOW-E lágyfém bevonatos üveg.
Hőmegtartási értéke: K, Ug = 1.0 W/m2K
Hangszigetelés értéke: 35 dB

A mi Varga Faipar technológiánkkal az új thermo üveg és üveg szegező csomó mentes borovi, vörös fenyő léc miatt nem lesz kisebb az üveg felület, tehát megmarad az otthona fényessége és megmarad az ablak eredeti jellege és formàja. Az osztott vagy íves üvegezésű szárnyaknál megmarad minden eredeti osztás így a szép régi míves jelleg is de modernebb és jobb lesz a hő és hangszigetelése. 

A KÉPEN LÁTHATÓ A KÜLSŐ SZÁRNYBAN AZ ÚJ THERMO ÜVEG ÉS SVÉD FEHÉR O PROFIL 8MM VASTAG SZIGETELÉS 

A módszer, amit alkalmazunk, hogy a külső  vagy belső  szárnyakat svéd nútmarásos technológiával huzatmentessé szigeteljük. Ennek köszönhetően a hideg levegő nem tud bejutni a lakásba, és a fűtött szoba hője bent marad az otthonában. Emellett lehetőség van hő- és hangszigetelő thermo üveg beépítésére is, amely segít korszerűsíteni az ablakokat. És ami a legjobb, hogy bármilyen régi fa ablakba be tudjuk építeni ezeket a szigetelés rendszereket. 

Kapcsolt gerébtokos ablakok szigetelésének javításnak themro üvegezésének műszaki leírása és technológiai menete.

1. Első lépésként az eredeti régi szárnyakba új thermo üveget építünk be. Ez javítja a hő- és hangszigetelést.
2. A külső szárnyak esetében svéd nútmarásos szigetelést alkalmazunk. Ez kiválóan zárja el a huzatot és megakadályozza a hideg levegő bejutását.
3. A következő lépésben beállítjuk és passzintjuk a külső és belső szárnyakat. Ez biztosítja, hogy könnyedén nyithatóak és zárhatóak legyenek.
4. Szükség esetén javítást végzünk a külső és belső szárnyakon, a záron és a kilincsen. Ez biztosítja a megfelelő működést.
5. Részletes figyelmet szentelünk az ablakpárkány és a bádog javításának, valamint az esővíz elvezetésének kialakításának. Ez megakadályozza a nedvesség bejutását és károsodást.
6. Az ablaktok szigetelését mély befúrásos dagadó hab technológiával végezzük. Ez a módszer biztosítja a körben teljes tok szigetelését.
7. A redőnytok szigeteléséhez XPS habtáblát használunk vastagításként, valamint perem hézag szigetelést alkalmazunk. Ez növeli a redőnytok szigetelésének hatékonyságát.
8. Végül mindent elvégzünk, ami a megfelelő működéshez és szigeteléshez szükséges. Ez magában foglalja az összes szükséges javítást és beállítást.

Ezek az intézkedések garantálják, hogy a kapcsolt gerébtokos ablakok optimális hő- és hangszigeteléssel rendelkezzenek, valamint megfelelően működjenek.

 

Önnek milyen ablaka, erkély ,terasz bejárati ajtaja van ezek közül???

 • kapcsolt gerébtokos(40-120 éves): ÚJ HŐSZIGETELT thermo üveget is tudunk bele építeni
 • tessauaer (20- 50 éves)
 • tetőablak, tetősík forgóablak (velux, schindler,stb)(4-30éves
 • bukó, nyíló thermo üveges Sofa (20-30 éves)
 • műanyag ablak ajtó (4-20 éves)
 • egyedi íves, osztott kazettás (5-30 éves