AJTÓ - ABLAKSZIGETELÉS
THERMO ÜVEGEZÉS

Bármilyen típusú ajtót, ablakot tudunk szakszerűen szigelelni, javítani! 

Önnek milyen ablaka, ajtaja van ezek közül?

  • kapcsolt gerébtokos (40-120 éves): ÚJ HŐSZIGETELT thermo üveget is tudunk bele építeni
  • tessauaer (20- 50 éves)
  • tetőablak, tetősík forgóablak (velux, schindler,stb)(4-30éves
  • bukó, nyíló thermo üveges Sofa (20-30 éves) itt az eredeti nútba rakjuk a szigetelést 
  • műanyag, vagy fém (4-20 éves)műanyagba nem vágunk nútot mert az eredeti nútba megy az új szigetelés
  • egyedi íves, osztott kazettás (5-30 éves)

Utólagos Svéd ablakszigetelés, nútmarásos technológia:

Svéd nútmaró géppel bárhol dolgozhatunk pórelszívó van rá kötve. 

svéd nútmaró gép

A régi  szárnyakba vágunk, marunk egy kis 3 mm vékony nútot a speciális Svéd technológiás géppel majd mázolás után, hogy ne érje festék rögzítjük a nútba ragasztás nélkül a Svéd 100% szilikon szigetelést aminek a mértét egyedileg határozzuk meg attól függ hogy mekkora a rés az ablak tok vagy ajtó tok, küszöb és a szárny között. 

A szigetelés speciális O kereszt metszett alakú, 1 légkamrás szigetelés 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm vastagságban fehér vagy barna színben gyártva.

A rugalmas szilikon szigetelés  felveszi a rés egyeletlen formáját ezért alkalmazható a régi gerébtokos elgörbült, elvetemedett ablakokhoz, ajtókhoz. 

A svéd szigetelés mellett az üveg felületet is le kell szigetelni ezért új thermo üveget építünk az eredeti szárnyba az asztalosműhelyünkben.A rugalmas szilikon szigetelés  felveszi a rés egyeletlen formáját ezért alkalmazható a régi gerébtokos elgörbült, elvetemedett ablakokhoz, ajtókhoz

Mindig csak az egyik oldal szárnyait szállítjuk el. Nyáron: 2-3 hétig, Télen csak 2 napra visszük el mert előre megrendeljük az új hang és hőszigetelt thermo üveget, tehát nem marad ablak nélkül a épület, mert vagy a külső vagy a belső szárny fent marad, Plusz tudunk fel rakni hő és esővédő fóliát és vastag polifoamot és ha van redőny le lehet engedni. Ki van találva a rendszer már 10 éve csak régi gerébtokos ablakokat thermo üvegezünk, szigetelünk, felújítunk télen is.

Télen nyáron vállaljuk az ajtó és ablakszigetelést. 

Varga Faipar rendszerünkkel a hidegben is be tudjuk építeni a thermo üveget mert a helyszínen, otthonában lemérjük az új thermo üvegek pontos méretét és csak akkor visszük el az üvegezendő szárnyakat 2 napra mikor beérkezett a kamion a thermo üveggel.

Jó időben tavasszal, nyáron ősszel 2-3 hétre visszük, mert akkor a műhelyben mérjük le az üvegeket és várjuk a kb egy hetes thermo üveg gyártási időt.

1. LÉPÉS: A hideg levegő útja, megkeresése. Zárak hibái megtalálása.

 

2. LÉPÉS: Nútmarás speciális asztalos géppel.
Ablakszárny nem gyengül mert csak egy vékony 3 mm mélységű nútot vágunk a keretbe

3. LÉPÉS: szigetelő anyag rögzítése: Svéd 100% sziliokon szigetelés vastagsága 4 mm- től 22 mm-ig

 

4. LÉPÉS: vasalatok, zàrak, kilincsek, javítàsa vagy cseréje.

 

A külső térelhatároló szerkezetek, mint például ablakok és ajtók, kulcsfontosságúak az épületek hőszigetelésében és komfortérzetének kialakításában.

A nyílászárók olyan pontok, ahol könnyen kiszivároghat az energia, és a helyiségek hőmérséklete szabályozatlanná válhat.

Az alábbiakban részletesen bemutatom, hogyan lehet ezeket a problémákat kezelni és optimalizálni az épület hőszigetelését és komfortját.:

Az energiahatékonyság szempontjából az egyik legkritikusabb terület az épület szigetelésén keresztül távozó hő. A nyílászárók résein és üvegfelületén át kiszivárgó hő jelentős hőveszteséget okozhat. Ha nincs lehetőség vagy szükség a nyílászárók teljes cseréjére egy épület felújítása során, akkor legalább a réseket és hézagokat célszerű szigetelni.

Az egyik régi, de kevésbé hatékony megoldás a két ablak közé fektetett hosszúkás szivacs vagy textilpárna ez azonban csak az ablak alsó részén szigetel és az se jól.  A legrosszabb megoldás az öntapadós szigetelés házilag felragasztása amiket bárhol meg lehet venni a barkácsboltokban ezek a tekercsben kapható nem megfelelő anyagból készült szalagok csak jobban elnyomják a keretet és folyton elenged a ragasztó és nem tömít. Tehát öntapadós szigetelést ne vegyen mert nem ér semmit.  

Asztalos szakvéleményünk szerint a legjobb huzat elleni rés szigetelés az utólagos nútmarásos szigetelés ez a technológia ugyan az mint amit a mostani modern ablakoknál és ajtóknál alkalmaznak a gyárakban minden új ablakba vagy ajtóba kerül nút amiben szigetelést raknak ugyan ezt a technológiát alkalmazzuk a régi gerébtokos nyílászárókba, hogy egy vékony nútot vágunk a falcba amibe a szigetelés kerül ragasztás nélkül bele szorul a nútba amit festésnél vagy a 10 -15 éves cserénél ki lehet szedni mert nincs ragasztva

Az utólagos egy svéd nútmarásos szigetelési rendszer, 100% szilikonból  készült tömítőcsíkjait közvetlenül az ablak- és ajtókeretekbe lehet szerelni. Ennek a technológiának az alapja az, hogy az ablak vagy ajtó kerete mentén egy speciális szerszámmal mély hornyokat készítenek, majd ebbe a hornyokba rögzítik a szigetelőanyagot a egy behengerlő szeszámmal. A szigetelőanyag méretét az illeszkedő felületek közötti távolság alapján választják meg, és egy mérő szerszámmal lehet pontosan felmérni.

A svéd szigetelési rendszer szigetelőanyaga hatékonyan megszünteti az ajtó- és ablakréseken keresztüli légmozgást, ami huzatot és hőveszteséget eredményez. Ennek következtében a helyiség hőmérséklete stabilizálódik, és jelentősen javul a komfortérzet. Emellett a porzárás is csökken, és a külső zajok is kevésbé zavaróak, mivel a szigetelés jelentős zajszigetelő hatással rendelkezik.

Ezenkívül a szigetelés segít megelőzni a kipufogógázok bejutását a helyiségbe, ami különösen fontos az olyan helyiségekben, ahol nyílt égésterű tüzelőberendezések üzemelnek. A Svéd technológia rendszer használatával tehát nemcsak energia megtakarítást érhetünk el, hanem a lakók komfortérzetét is jelentősen javíthatjuk, és csökkenthetjük a zajterhelést.

Összefoglalva, az ablakok és ajtók résszigetelése kulcsfontosságú a helyiség energiamegtakarításában, komfortérzetének javításában és zajszigetelésében. A svéd rendszer egy hatékony és tartós megoldás, amely jelentős előnyöket kínál az épület felújításakor, különösen akkor, ha a régi nyílászárók nem cserélhetők ki teljesen. Az energiahatékonyság, a huzatmentesség és a zajcsökkentés mind hozzájárulnak a jobb életminőséghez és az épület fenntarthatóságához.